США можуть карати громадян за інвестиції в венесуельський "петро" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть карати громадян за інвестиції в венесуельський "петро"

Світ
250
Міністерство фінансів США випустило попередження для громадян країни, які бажають інвестувати в нову криптовалюту Венесуели “петро”.
За повідомленням порталу Nacional, інвестиції в “петро” США можуть розцінити як порушення санкцій, накладених на південноамериканську державу у вигляді її кредитування.
Нещодавно президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про початок емісії перших 100 мільйонів нової національної криптовалюти “петро”. За його словами, використання нової технології допоможе подолати фінансову блокаду Венесуели. Тоді ж він заявив, що підтримкою новій криптовалюті будуть наявні у країни запаси нафти, золота й діамантів.
Міністерство фінансів Венесуели уточнило, що криптовалюта необхідна, щоб здійснювати фінансові транзакції і шукати нові способи фінансування. Венесуела виділила 5 мільярдів барелів нафти для забезпечення вартості створюваної криптовалюти.
На початку листопада 2017 року США розширили список санкцій стосовно Венесуели, включивши до нього дев’ять фізичних осіб, в тому числі високопоставлених чиновників. Зокрема, в списку опинилися міністри освіти і культури, міністр при президенті, а також посол Венесуели в Італії. Всі вони включені в список санкцій за “підрив виборчого процесу, цензуру в ЗМІ та корупцію”, йшлося в заяві міністерства фінансів США. До цього в серпні президент США Дональд Трамп ввів нові санкції проти Венесуели на тлі протестів у цій країні.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас