Розроблено пальчикові батарейки з бездротовою зарядкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено пальчикові батарейки з бездротовою зарядкою

Технології&Авто
614
Американська компанія Ossia отримала приз за найкращий інноваційний продукт для розумного будинку на виставці споживчої електроніки CES. Нагороду присудили за пристрій Forever Battery — батарейки, які можна заряджати бездротовим способом на відстані до 10 м. Поки що акумулятори призначені для пультів і домашніх датчиків, але незабаром компанія планує розробити модель для смартфонів.
Під оболонкою звичайної, на перший погляд, AA батарейки від Ossia ховається міні-антена. За її допомогою акумулятори сполучаються з передавачем Cota на відстані до 10 м. Як пояснює Gizmodo, передавач направляє до антени радіосигнал, який підживлює батарейки електроенергією.
За розміром, потужністю і форм-фактором акумулятори Forever Battery не відрізняються від звичайних пальчикових батарейок. Їх можна вставити в будь-який сумісний пристрій, наприклад, в пульт управління або датчик диму. Для підзарядки потрібний лише передавач Cota, який розробники порівнюють з Wi-Fi роутером — система може стояти в будь-якій частині кімнати і передавати сигнали на відстані, обходячи перешкоди.
Щорічно тільки в США викидають понад 3 млрд батарейок. Розробка Ossia позбавляє власників необхідності постійно міняти акумулятори і спрощує процес підзарядки. Крім того, Forever Battery перетворюють звичайні пристрої на розумні. Обладнаний акумуляторами гаджет автоматично відображається у додатку Cota і на онлайн-платформі Cota Cloud. Користувачі можуть підключати пристрої один до одного, а також відстежувати рівень їх заряду.
На виставці споживчої електроніки CES 2018, що відбулася в в Лас-Вегасі, компанія отримала нагороду за кращий інноваційний продукт. Ossia стає призером виставки вже третій рік. У 2016 році компанії присудили нагороду за систему бездротової підзарядки Cota, а в 2017 — за передавач у формі стельової плитки Cota Tile.
Раніше компанія також представила чохол для смартфона з вбудованою антеною, який дозволяє заряджати пристрій бездротовим способом. Однак тепер Ossia планує співпрацювати з виробниками смартфонів і випускати пристрої з вбудованими акумуляторами на основі технології Forever Battery.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас