У Британії дозволили платежі через популярні месенджери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії дозволили платежі через популярні месенджери

Фінтех і Картки
306
Починаючи з 13 січня 2018 року, дев’ять найбільших банків Великобританії, що обслуговують основну частину населення, більше не зможуть блокувати фінансові операції сторонніх компаній. Фактично це означає дозвіл платежів через Facebook Messenger, Google Wallet та їх аналогів, пише Quartz.
Нові правила, що отримали назву Open Banking, змушують великі банки — Allied Irish Bank, Bank of Ireland, Barclays, Danske, HSBC, Lloyds, Nationwide, RBS і Santander — впроваджувати API-інтерфейси, які стандартизують безпечний допуск до даних клієнтів за їхньою згодою.
Нові правила дають повну свободу для розвитку платіжних продуктів Facebook і Google, які вже не перший рік хочуть увійти в банківську справу, фактично не стаючи банками. Раніше їм потрібно було вести переговори безпосередньо з кожним з банків, щоб отримати доступ до даних облікового запису користувача. Стартапам, які не мають таких ресурсів, доводилося щоразу запитувати у користувачів логін і пароль, а потім надсилати їх на сайт банку для проведення оплати. Все це ускладнювало «швидкі платежі» через програми, які широко використовуються в США і Китаї.
Швидкі платежі дозволяють сплатити свою частину рахунку в кафе, просто відправивши повідомлення вигляду «$15» в месенджері Facebook або електронною поштою, використовуючи Google Wallet. «Наступного разу, коли вам потрібно буде відправити другу гроші, то замість того, щоб відкрити свій нудний банківський додаток, возитися з пошуком банківських реквізитів, а потім кілька разів підтверджувати оплату, ви просто наберете „+10 фунтів“ у WhatsApp», — говорить фінансовий консультант Девід Берч.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас