Венесуела готова нарощувати нафтовидобуток для боротьби з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела готова нарощувати нафтовидобуток для боротьби з кризою

Світ
306
Уряд Венесуели заявив про готовність нарощувати видобуток нафти для боротьби з масштабною економічною і соціальною кризою.
Венесуела має намір вийти на рівень видобутку, що перевищує 2 млн барелів на добу (б/д), заявив у неділю віце-президент країни з питань розвитку територіального соціалізму і міністр нафтової промисловості Мануель Кеведо в інтерв’ю державному телебаченню Венесуели.
“Ми знову наближаємося до видобутку нафти на рівні 1,9 млн барелів на добу”, – сказав М.Кеведо, який також очолює державний нафтовий концерн Petroleos de Venezuela SA (PDVSA).
У 2018 році видобуток нафти у Венесуелі, за оцінками влади, може перевищити 2,4 млн б/д, передає Deutsche Welle.
Міністр додав, що, як і раніше, прагне до мети, поставленої колишнім президентом Венесуели Уго Чавесом – довести виробництво нафти до 6 млн б/д.
Венесуела повідомила ОПЕК, що обсяг нафтовидобутку в листопаді становив 1,834 млн б/д. За оцінками S&P Global Platts, в грудні показник опустився до мінімуму з 2002 року – близько 1,7 млн ​​б/д. Однак в 2002 році в країні був страйк працівників нафтової промисловості, що і призвело до тимчасового скорочення видобутку. Без урахування подібних факторів показник був мінімальним з 1989 року. Влітку 2014 року, коли ціни на нафту перевищували $100 за барель, обсяги видобутку становили 2,3 млн б/д.
Офіційні показники за грудень будуть опубліковані в цей четвер, і М.Кеведо сигналізує, що вони будуть вищими від листопадового рівня і оцінок Platts.
Слідом за президентом Ніколасом Мадуро міністр списав проблеми Венесуели на дії Вашингтона і корупцію.
Венесуела володіє найбільшими резервами нафти в світі. Продаж нафти за кордон забезпечує близько 95% експортної виручки.
Останні місяці Венесуела стоїть на межі краху, пропускаючи боргові платежі. Інфляція в країні перевищила 2600%.

Довідка Finance.ua:

  • За курсом чорного ринку, а де-факто для населення працює тільки він, бюджетники отримують близько $7 на місяць.
  • Близько третини з 30 млн населення Венесуели не можуть дозволити собі харчуватися частіше двох разів на день.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас