Нафта дорожчає на факторі договору ОПЕК+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на факторі договору ОПЕК+

Енергетика
630
Світові ціни на нафту в понеділок вранці помірно піднімаються незважаючи на те, що число бурових установок в США за підсумками минулого тижня збільшилося, свідчать дані торгів.
Станом на 7.16 за Києвом вартість березневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,03%, до 69,89 долара за барель, ціна лютневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,28%, до 64,48 долара за барель.
Ціни на нафту залишаються на максимальному рівні з 2014 року на тлі результатів угоди ОПЕК щодо зниження видобутку з метою ребалансування ринку, передає агентство Рейтер з посиланням на оцінку банку ANZ. Тому її вартість продовжує зростати, незважаючи на збільшення числа бурових установок в США за підсумками минулого тижня, що, на думку деяких аналітиків, могло б скорегувати нафту вниз.
За даними американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, a GE Company (BHGE), за підсумками робочого тижня, що завершився 12 січня, число бурових установок в країні зросло на 15 штук, або на 1,6%, до 939 одиниць. Це найсильніше зростання з червня минулого року. При цьому кількість нафтових бурових установок збільшилося на 10 штук, до 752 одиниць.
“Багато хто вірить, що нафтові ціни вище 60 доларів за барель будуть самокоректуватися, оскільки така вартість сприятиме значно більшому рівню видобутку в США, що призведе до зростання пропозиції”, – наводить агентство Рейтер думку аналітика Rivkin Securities Вільяма О’Лафлін (William O’Loughlin).
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас