Гройсман вважає корупцію перебільшеною проблемою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман вважає корупцію перебільшеною проблемою

Казна та Політика
1768
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що проблема корупції в Україні перебільшена і використовується ворогами для дестабілізації держави.
Про це глава уряду заявив в інтерв’ю грузинському “Forbes”, яким він поділився в Facebook.
“Багато наших ворогів зацікавлені в дестабілізації України, і вони завжди висувають проблему корупції в нашій країні. Вони постійно повторюють, що корупція дуже поширена… І я вважаю, що це перебільшено”, – сказав Гройсман.
На думку прем’єра, ця проблема висвітлюється в найбільш негативному світлі, для того, “щоб Україна, разом з її населенням в 40 мільйонів осіб виглядали погано”.
Крім того, Гройсман зазначив, що в значній кількості сфер корупція нібито вже переможена.
“Список сфер, де процвітала корупція, очевидно скорочується”, – сказав він.
Зокрема, серед галузей з повністю знищеною корупцією, глава уряду назвав держзакупівлі, продаж природного газу, закупівлі ліків.
Значними досягненнями в боротьбі з корупцією Гройсман назвав введення в експлуатацію системи Інтернет-закупівель “Prozorro”, децентралізацію бюджету, зрівнювання державної та комерційної ставки на газ, купівлю ліків за допомогою міжнародних організацій.
На питання журналіста про те, чи дійсно прем’єр вважає корупцію переможеною, Гройсман відповів, що вона залишилася в “правоохоронних органах, судах, органах, що видають дозволи і ліцензії, а також в державних установах, що надають різні послуги”. При цьому він не уточнив, які саме послуги мав на увазі.
“Тому надзвичайно важливо забезпечити успішну приватизацію. У рамках поточних реформ минулої осені ми прийняли необхідне законодавство про приватизацію”, – додав глава Кабміну.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас