Siemens кидає виклик Tesla на ринку зберігання енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens кидає виклик Tesla на ринку зберігання енергії

Технології&Авто
1449
Створений за участю німецького концерну стартап Fluence буде працювати в 160 країнах, а свій найбільший проект почне будувати в Каліфорнії. Очікується, що він поб’є австралійський рекорд Tesla, пише Electrek.
Американська енергетична компанія AES і німецький промисловий гігант Siemens об’єднали зусилля, щоб створити стартап Fluence Energy. Він складе конкуренцію Tesla на швидко зростаючому і перспективному ринку систем зберігання енергії. Fluence стане постачальником для найбільшого в світі літій-іонного сховища енергії. Компанія отримала всі дозволи і ліцензії, необхідні для запуску масштабного проекту.
«Ми віримо, що системи зберігання енергії допоможуть істотно знизити витрати на використання відновлюваних джерел, сприятимуть розвитку технологій і створенню “чистого” майбутнього для нашої планети. Разом з Siemens і AES ми зможемо вплинути на весь енергетичний сектор, несучи нові можливості, забезпечивши глобальне охоплення і задіявши досвід, який дозволить нашим клієнтам відчути всі переваги зберігання енергії», – заявив глава Fluence Стівен Кафлін.
Fluence буде використовувати перевірені, промислові технологічні платформи, оптимізовані для різних потреб клієнтів, включаючи розподіл електроенергії, інтеграцію з відновлюваними джерелами та іншими енергоресурсами. Компанія буде надавати повний спектр послуг і гарантій, починаючи з комерційної аналітики на ранніх стадіях і закінчуючи обслуговуванням і експлуатацією об’єктів. Fluence буде поставляти платформи Advancion і Siestorage для зберігання енергії, а послуги стартапа будуть доступні в 160 країнах.
Проект 100 МВт/400 МВт*год розміститься в Лонг-Біч, Каліфорнія. Він стане найбільшим у світі, побивши південноавстралійський рекорд Tesla 100 МВт/129 МВт*год. На думку експертів Electrek, конкуренція великих гравців завжди стимулює розвиток індустрії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас