Легенда йде. Мільярдер Уоррен Баффет назвав імовірних наступників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Легенда йде. Мільярдер Уоррен Баффет назвав імовірних наступників

Фондовий ринок
2336
План Уоррена Баффета передати кермо влади Berkshire Hathaway наступнику перейшов на нову стадію. У вівторок Баффет пояснив, чому Грег Абель, CEO Berkshire Hathaway, і Аджит Джейн, голова страхового підрозділу, займуть місце поряд з Чарлі Мангером як віце-президенти конгломерату, що оцінюється в $500 млрд.
Абель стане віце-президентом підрозділу Berkshire, що не пов’язаний зі страхуванням і охоплює десятки галузей від залізничного транспорту до хімікатів, роздрібної торгівлі та енергетики, а Джейн стане віце-президентом страхового підрозділу Berkshire, в основі якого Geico, National Indemnity і бізнес з перестрахування. Абель і Джейн увійдуть до ради директорів Berkshire.
В інтерв’ю з журналісткою CNBC Беккі Квік Баффет відверто розповів про заплановані зміни, описавши їх як частину своїх планів з передачі керівництва. «Це частина стратегії щодо поступової передачі керівництва, і вони є ключовими фігурами в Berkshire», – сказав Баффет, зазначивши, що рада директорів Berkshire висловила рішучу підтримку такій перестановці. «Це могло статися п’ять років тому», – сказав 87-річний Баффет. Але він уточнив, що це рішення не слід сприймати як намір негайно залишити Berkshire або якихось проблем зі здоров’ям.
Крім Абеля і Джейна, в інвестиційному підрозділі Berkshire є ще дві зірки, що сходять. Баффет спрямовує все більшу частину коштів Berkshire під управління менеджерів Тодда Комбса і Теда Векслера. Обидва вони управляють більш ніж $10 млрд і забезпечили конгломерату участь в таких компаніях, як Apple і Charter Communications.
У міру того, як плани щодо наступника набувають все більшої визначеності, Баффет і Мангер залишаються на колишніх позиціях. Це означає, що вони продовжать контролювати ключові рішення про розподіл капіталу і інвестиційну діяльність, наприклад, всі великі угоди. Баффет привернув до себе увагу преси не тільки через плани щодо наступника, але і завдяки своїм зауваженням про інвестиційний клімат в цілому.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас