Qualcomm незабаром отримає схвалення ЄС на купівлю NXP за $39 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm незабаром отримає схвалення ЄС на купівлю NXP за $39 млрд

Фондовий ринок
438
Qualcomm Inc. вже наступного тижня має отримати умовне схвалення антимонопольних регуляторів ЄС на придбання NXP Semiconductors NV за 39 млрд доларів, повідомляє Dow Jones з посиланням на обізнані джерела. Раніше напівпровідникова компанія відхилила недружні пропозиції Broadcom Ltd.
ЄС почав поглиблений аналіз угоди Qualcomm-NXP в червні, побоюючись, що вона призведе до підвищення цін, звуження вибору і скорочення інновацій в напівпровідниковій індустрії. Пізніше Qualcomm зобов’язалася пом’якшити ці побоювання.
Зокрема, Qualcomm зобов’язалася не купувати патенти NXP, істотно важливі для стандартів галузі, а також пообіцяла, що конкуруючі продукти зможуть працювати з продуктами NXP, повідомили джерела.
Як заявила в червні Єврокомісія, вона побоюється, що об’єднана компанія отримає сильні позиції як на ринку чіпів мобільного зв’язку, так і на ринку чіпів ближнього безконтактного зв’язку (NFC), і це дасть їй стимул витісняти конкуруючих постачальників з ринку або модифікувати існуючі практики NXP з ліцензування прав інтелектуальної власності. ЄС також заявив, що угода може припинити конкуренцію за чіпи, які використовуються в автомобільному секторі.
Регулятори США вже схвалили угоду, але в інших юрисдикціях, включаючи Китай, органи все ще вивчають злиття.
Financial Times раніше повідомила, що ЄС може схвалити угоду вже наступного тижня.
Якщо угода буде досягнута, вона може привернути увагу регуляторів у безлічі країн у зв’язку з такими питаннями, як домінування на ринку, інновації та національна безпека.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас