На світовому фондовому ринку "ейфорія" - акції рекордно зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На світовому фондовому ринку "ейфорія" - акції рекордно зростають

Фондовий ринок
1926
Після дуже успішного 2017 року на фондовому ринку настав найкращий постноворічний тиждень з 2006 року.
Про це повідомляють світові ЗМІ.
Аналітики попереджають про небезпеку надування “бульбашки” на ринку, їм ніхто не вірить.
Фондові індекси Японії дісталися до максимумів з 1991 року, в Великобританії FTSE 100 оновив 9 січня історичний максимум, а американський Dow Jones встановлює рекорд за рекордом, подолавши позначку в 25 тисяч пунктів (в 2012-му він був в два рази меншим).
У ще одного американського індексу – S&P 500 – найкращий початок року з 1987-го.
В цілому індекс MSCI world, що відслідковує динаміку на ринках акцій по всьому світу, зріс в 2017 році на 20%, а на початку 2018 го – ще на 2,6%.
Як показують опитування в США, особливо стараються прості роздрібні інвестори: вони налаштовані купувати і купувати.
Спеціалізовані фінансові сайти вже кілька місяців вживають по відношенню до ринку акцій слово “ейфорія”, а все, що відбувається, описують так: “Найбільш ненависний період зростання акцій в історії”.
Справа в тому, що аналітики постійно попереджають: ринок скоро може виявитися перегрітим, ознак корекції все більше, глобальні чинники нестабільності (наприклад, неминуче уповільнення економічного зростання в Китаї, стагнація в єврозоні, яка може призвести до розпаду ЄС) нікуди не зникли, але на інвесторів це поки що жодного враження не справляє.
WSJ звертає увагу: зростають не тільки фондові ринки. Дорожчають картини та інші предмети мистецтва, а також криптовалюта – у людей явно накопичилося багато грошей і вони готові їх інвестувати.
При цьому в кожній країні є свої причини для зростання. Наприклад, в Японії місцевий Центробанк побачив ознаки довгоочікуваного відновлення економіки. У США – президент Дональд Трамп, який ухвалює програму зниження податків на бізнес, в тому числі великий.
Нарешті, є на ринку і аналітики, які вважають обережність невиправданою: за їхніми прогнозами, фондові ринки (що в розвинених країнах, що в країнах, які розвиваються) і в 2018 році будуть зростати на десятки відсотків.
За матеріалами:
Медуза
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас