В Україні залишився всього один недокапіталізований банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні залишився всього один недокапіталізований банк

Фондовий ринок
1501
У липні минулого року Нацбанк змінив вимоги, що висуваються до юридичних осіб фінансової сфери, які працюють на території країни. Статутний фонд кожної організації не повинен бути менше 200 млн. грн.
З липня 2017 року таку вимогу виконали всі фінансові установи України, крім однієї. Чернігівський «Полікомбанк», яким володіє сім’я місцевого бізнесмена, до сьогодні має статутний фонд в 145 млн. грн.
Даний факт підтверджується інформацією, поданою в балансі установи. Станом на 1 грудня 2017 року «Полікомбанк» не відобразив рух грошових коштів у відповідній графі документа. Це говорить про те, що у банку не було внесків до статутного капіталу.
Однак установа робить спроби виконати вимогу НБУ. Про це свідчить рішення, прийняте на зборах акціонерів. У ньому йдеться, що статутний фонд банку повинен бути збільшений до 200 млн. грн.
На кінець 2017 року в Україні залишилося тільки 3 недокапіталізовані банки. У грудні цю вимогу виконали 2 фінансові установи. Якщо дану умову НБУ не буде виконано, то банк буде визнаний проблемним. Буде дано термін у 180 днів на усунення зауважень або на ліквідацію.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас