Відповідальними за медреформу будуть обладміністрації - Ковтонюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відповідальними за медреформу будуть обладміністрації - Ковтонюк

Казна та Політика
519
Відповідальними за проведення заходів в рамках реформи фінансування системи охорони здоров’я будуть обласні державні адміністрації, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.
“Буде доручення Кабміну. Ми не можемо безпосередньо зобов’язувати місцеву владу щось робити, але ми можемо дати доручення адміністрації. Тому з формальної точки зору відповідальною буде обладміністрація”, – сказав він в інтерв’ю.
При цьому П.Ковтонюк зазначив, що “в передвиборний рік саме відповідальність місцевої ради перед своїми виборцями стане головним драйвером”.
Разом з тим він підкреслив, що відмова місцевих органів влади від впровадження нових механізмів фінансування охорони здоров’я буде “політичним рішенням цієї конкретної громади”.
“Всі повинні розуміти: існуючі механізми утримання медустанов закінчаться. Ми хочемо, щоб вони закінчилися з січня 2019 року. Після цього субвенції для “первинки” не буде, будуть лише договори. Тобто якщо медзаклади не перейшли на договори, вони повинні робити це свідомо”, – сказав він.
Як повідомлялося, кампанія з вибору пацієнтом лікаря первинної медичної допомоги в рамках медичної реформи розпочнеться з квітня.
Верховна Рада 19 жовтня 2017 року підтримала в другому читанні і в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327), який дає старт медичній реформі, зокрема, змінам в системі фінансування медичних послуг. Пізніше, 5 грудня 2017 Верховна Рада ухвалила в другому читанні внесений президентом України законопроект про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості (законопроект №7117). Раніше, на засіданні уряду 28 грудня Кабмін затвердив близько 20 нормативно-правових актів, необхідних для запуску медичної реформи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас