Френк Запата представив реактивний гідроцикл (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Френк Запата представив реактивний гідроцикл (відео)

Технології&Авто
798
Винахідник Френк Запата представив свій новий винахід – реактивний гідроцикл. Після успішних експериментів з ховербордами колишній чемпіон світу зі змагань на гідроциклах повернувся до витоків. Його новий винахід є продовженням «флайбордів» – невеликих установок, які давали можливість літати, використовуючи потужний струмінь води. Водночас вони нагадують полегшені гідроцикли, пише New Atlas.
Популярність Запаті принесла не його спортивна кар’єра, а винахідницький талант. Після того як він пішов зі спорту, він зайнявся створенням пристроїв на стику водних розваг, спорту і технологій майбутнього. Першим успішним і яскравим його винаходом став FlyBoard – платформа, пристібнувши яку, людина отримує можливість злетіти на водяному потоці. Винахід розійшовся по всьому світу, з’явилися навіть окремі змагання з «флайбордінгу».
Але FlyBoard був обмежений наявністю води і необхідністю присутності гідроцикла. Тому Запата розробив більш екстремальний і вільний транспорт – ховерборд. Пристрій був чимось схожий на FlyBoard, але вже не мав обмежень у вигляді води або необхідності допоміжного транспорту. З ним Запата став відомий вже і в більш широких колах. Відео, де француз випробовує свій ховерборд, набрали мільйони переглядів на YouTube. Дійшло навіть до того, що йому пригрозили в’язницею у Франції за подібні польоти.
Може, вплинув страх в’язниці, але винахідник знову повернувся до води. Його новий пристрій продовжує концепцію платформи FlyBoard, тільки при цьому виглядає більш зручним і безпечним. Судячи з роликів і фотографій, новий пристрій найбільше нагадує гідроцикл, але в набагато легшій конфігурації. Як і попередні пристрої, цей здатний злітати в повітря на реактивній тязі, обертатися навколо власної осі. Можна подивитися на роботу пристрою на відео.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас