У Франції знизять максимальну швидкість на дорогах місцевого значення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції знизять максимальну швидкість на дорогах місцевого значення

Світ
929
Прем’єр-міністр Франції Едуар Філіпп оголосив про намір уряду зменшити допустиму максимальну швидкість руху автомобілів на дорогах місцевого значення із 90 до 80 кілометрів на годину. Про це він заявив після засідання урядової ради з безпеки на дорогах.
Нове обмеження має набути чинності з 1 липня і стосуватиметься лише доріг із двома смугами без розділювальної. Таких доріг у Франції загалом 400 тисяч кілометрів. На дорогах місцевого значення із більшою кількістю смуг і далі діятиме обмеження в 90 кілометрів на годину. На автомагістралях у країні діє обмеження в 130 кілометрів на годину, а в населених пунктах – 50. В уряді зазначили, що в 2016 році на дорогах країни загалом загинули 3,5 тисячі людей. 55 відсотків смертей – 1911- сталися саме на дорогах із двома смугами. У 32 відсотках смертельних випадків причиною було саме перевищення швидкості.
В уряді сподіваються, що нове обмеження дозволить зберегти 350-400 життів на рік. “Зниження швидкості зменшує кількість аварій, а також тяжкість цих аварій”, – заявив Філіпп. Проти нового обмеження вже виступили консервативна опозиція та об’єднання автомобілістів. “Немає причин змінювати обмеження швидкості: автомобілі стають все кращими, як і якість доріг”, – заявив президент асоціації, що об’єднує 40 мільйонів водіїв, Деніел Кверо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас