Україна потрапила до ТОП-50 в Індексі паспортів - Henley & Partners — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна потрапила до ТОП-50 в Індексі паспортів - Henley & Partners

Світ
857
В Індексі паспортів Україна піднялася на 14 позицій, посівши 44-е місце з можливістю відвідувати без візи 114 країн світу. Про це повідомила компанія Henley & Partners, яка аналізує візові правила 200 країн і територій світу і ранжирує їх за кількістю країн безвізового в’їзду.
Лідируючі позиції в рейтингу паспортів посідають Німеччина і Сінгапур. Протягом останніх п’яти років перше місце в рейтингу незмінно зберігається за паспортом Німеччини. У 2018 році з німецьким паспортом можна подорожувати без візи до 177 країн світу, що на одну країну більше, ніж в минулому році. Друге місце дісталося Сінгапуру (176 країн), третє розділили відразу вісім держав: Великобританія, Данія, Італія, Норвегія, Фінляндія, Франція, Швеція, Японія. Громадяни цих країн отримали можливість відвідувати без візи 175 країн світу. Більшість з них за рік поліпшили показники безвізового доступу в інші країни.
Україна потрапила до ТОП-50 в Індексі паспортів - Henley & Partners
Країни-сусіди України розмістилися в Індексі паспортів наступним чином: Росія і Молдова – 48-е місце, Білорусь – 65-е місце.
Останнє місце в рейтингу дісталося Афганістану, громадянам якого відкрито безвізовий доступ лише в 24 країни світу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас