Трамп може бути допитаний у "російській справі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп може бути допитаний у "російській справі"

Світ
170
Спецпрокурор США Роберт Мюллер в рамках розслідування можливого втручання Росії в передвиборчу кампанію в Сполучених Штатах має намір допитати і президента США Дональда Трампа. Мюллер вже поінформував адвокатів Трампа про свої плани, повідомила в понеділок, 8 січня, газета The Washington Post з посиланням на джерело в оточенні президента.
За словами співрозмовника видання, допит Трампа може відбутися в найближчі тижні. Кількість питань, запропонованих Трампу, буде обмежена. Адвокати Трампа поки що не прокоментували це повідомлення. Адвокат канцелярії президента Тай Кобб відмовився висловитися з цього приводу, пославшись на те, що Білий Дім принципово не коментує контакти зі спецпрокурором. Представник Мюллера Пітер Карр також відмовився від коментарів.
Згідно з повідомленнями інших ЗМІ, адвокати Трампа контактують з представниками спецпрокуорора з приводу показань Трампа вже з кінця грудня 2017 року. При цьому обговорюються місце і тривалість майбутнього допиту, правові аспекти, а також такі альтернативи, як письмова співбесіда, повідомляє телекомпанія з посиланням на три поінформовані джерела.
Дональд Трамп перебуває під тиском через так звану “російську справу” з моменту вступу на посаду голови держави близько року тому. Слідство з’ясовує, чи не зробив він або хто-небудь з його оточення протиправних діянь і чи не піддавався він шантажу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас