Євро стабілізувався нижче ніж $1,20, єна дорожчає через зниження купівлі держоблігацій Банком Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро стабілізувався нижче ніж $1,20, єна дорожчає через зниження купівлі держоблігацій Банком Японії

Валюта
280
Долар у вівторок зберігає досягнуті напередодні результати в парі з євро – американська нацвалюта подорожчала до максимуму з 29 грудня на заявах керівників Федеральної резервної системи (ФРС), пише MarketWatch.
Разом з тим курс єни зростає по відношенню до більшості валют через рішення Банку Японії скоротити обсяг купівлі найбільш довгострокових держоблігацій, повідомляє агентство Bloomberg.
Євро до 8:55 МСК 9 січня коштував $1,1970 в порівнянні з $1,1967 до закриття попередньої сесії в Нью-Йорку. Минулого тижня єдина європейська валюта піднімалася до максимуму за три роки.
Курс долара в парі з японською нацвалютою знизився до 112,62 єни/$1 проти 113,09/$1 у понеділок, євро коштував 134,81 єни в порівнянні з 135,34 єни напередодні.
У п’ятницю голова Федерального резервного банку (ФРБ) Клівленда Лоретта Местер заявила, що розраховує на чотири підвищення базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС) в 2018 році завдяки сильним статистичним даним.
В інтерв’ю в суботу її колега з ФРБ Сан-Франциско Джон Вільямс зазначив, що центробанку США слід підняти ставку тричі в цьому році, оскільки податкова реформа стимулюватиме зростання економіки. На конференції в понеділок він припустив, що Федрезерву краще вдасться запобігти рецесії, зберігаючи низькі процентні ставки протягом тривалого часу, щоб підтримати посилення інфляції в найближчі роки.
Голова ФРБ Атланти Рафаель Бостік вважає, що Федрезерв повинен продовжити підвищення процентних ставок, але більш повільними темпами, ніж в 2017 році.
Голова ФРБ Бостона Ерік Розенгрен, який виступав у ніч на вівторок, вважає за доцільне перейти від орієнтиру інфляції на рівні 2% до цільового діапазону, який забезпечить ФРС більш значну гнучкість регулювання. Він пропонує використовувати коридор від 1,5% до 3%.
На цьому тижні очікується ще низка виступів керівників ФРС, в тому числі Ніла Кашкарі з ФРБ Міннеаполіса у вівторок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас