В Україні почали діяти вимоги ЄС до якості шоколаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почали діяти вимоги ЄС до якості шоколаду

Світ
1666
З 1 січня в Україні почали діяти нові вимоги до виробів із какао і шоколаду, які повинні забезпечити дотримання європейських стандартів у сфері безпеки та якості продуктів харчування. Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні на своїй сторінці в Facebook.
Згідно з європейськими вимогами, шоколадом може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів. У молочному шоколаді повинно бути більше 25% какао-продуктів і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і більше 14% молочних продуктів.
“На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання”, – підкреслюють у представництві. У разі невідповідності продукту європейським вимогам, він не зможе називатися “шоколадом” або “шоколадним”, а буде називатися “солодкий батончик” або “глазурована цукерка”.
Україна досить активно експортує шоколад і вироби з нього в країни ЄС. Тільки за січень-жовтень 2017 року збільшився експорт на 35%, в порівнянні з 2016 роком, і склав $25,3 млн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас