Трамп задумався про продаж прав на буріння свердловин в Атлантиці й Арктиці - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп задумався про продаж прав на буріння свердловин в Атлантиці й Арктиці - ЗМІ

Енергетика
568
Адміністрація президента США Дональда Трампа планує дозволити продаж нових прав на буріння нафтових і газових свердловин в акваторіях Атлантичного океану, Північного Льодовитого океану і східних частин Мексиканської затоки.
Про це повідомили джерела, знайомі з програмою, яку має намір представити Білий дім, пише Bloomberg.
Агентство зазначає, що зараз розглядається варіант і з продажем прав у Тихому океані.
Законодавчі органи штатів на західному узбережжі США, зокрема Каліфорнії, Орегона і Вашингтона, виступають проти продажу нових прав на буріння.
З іншого боку, цей план відповідає інтересам нафтовидобувальників, які лобіювали питання продажу прав на буріння в Атлантичному океані у Міністерстві внутрішніх справ США. Крім того, вони просили президентську адміністрацію розпочати продаж прав на буріння у водах на північ від Аляски і на схід від Мексиканської затоки.
Слід зазначити, що чинне законодавство США забороняє продаж прав до 2022 року. Однак прямої заборони на буріння нафти і газу у водах США немає, така діяльність може вестися тільки на підставі оренди ділянок в уряду країни. Право на оренду видається відповідно до п’ятирічного плану уряду.
Офіційно про план буде оголошено у найближчі дні, але його зміст може змінитися після публічних обговорень та екологічної оцінки, відзначає агентство.
Нагадаємо, що колишній президент США Барак Обама наприкінці грудня 2016 року забороняв буріння нових свердловин в Атлантичному та Північному Льодовитому океанах. Заборона була запроваджена на невизначений термін. У березні наступного року нова адміністрація оголосила про плани здавати в оренду ділянки родовищ у Мексиканській затоці.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас