Google вивела в офшори понад $19 мільярдів - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google вивела в офшори понад $19 мільярдів - Bloomberg

Фондовий ринок
1430
Американська транснаціональна корпорація Google в 2016 році перевела 15,9 мільярда євро (19,2 мільярда доларів) на рахунок офшорної фірми, зареєстрованої на Бермудських островах, щоб за допомогою легальної схеми ухилитися від сплати багатомільярдних податків. Про це повідомляє “112 Україна” з посиланням на агентство Bloomberg.
Щоб звільнити від оподаткування більшу частину свого міжнародного прибутку, Google використовує дві схеми, які отримали неформальну назву “подвійний ірландський і нідерландський сендвіч”.
Зокрема, через ірландську “дочку” корпорація переводить свої доходи на рахунок фірми- “поштової скриньки” в Нідерландах. Звідти кошти надходять в офшорну компанію на Бермудах, що належить іншій зареєстрованій в Ірландії компанії. За даними Bloomberg, обсяг виведених таким чином коштів в 2016 році виявився на сім відсотків вищий, ніж роком раніше.
Раніше повідомлялося, що Центр розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) оприлюднив журналістське розслідування Paradise Papers “Документи райських островів” на підставі чергового витоку документів з офшорних фірм про рахунки топ-чиновників. Журналісти виявили в розкритих документах прізвища десяти українців, що мають офшорні рахунки на “райських островах”.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас