Україна посіла перше місце серед пострадянських країн в рейтингу поліпшення ділового клімату - Financial Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посіла перше місце серед пострадянських країн в рейтингу поліпшення ділового клімату - Financial Times

Казна та Політика
752
Україна посіла перше місце серед пострадянських країн в рейтингу поліпшення ділового клімату, складеному британським діловим виданням Financial Times. Країна з 2010 по 2017 рік піднялася в рейтингу на 24,21 пункту – до 63,9 пункту.
Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Хороша новина! Financial Times визнала Україну першою серед всіх пострадянських країн світу щодо поліпшення ділового клімату. Показники темпу розвитку у нашої держави виявилися найкращими», – написав прем’єр.
Згідно з даними FT, опублікованими Гройсманом, за сім років діловий клімат в Україні поліпшився на 24,21 пункту – до 63,9 пункту.
Верховна Рада 16 листопада планувала розглянути законопроект №6540 про поліпшення інвестиційного клімату, який в разі прийняття дозволить Україні потрапити до ТОП-50 країн світу в рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business. Однак законопроект був знятий з порядку денного парламенту.
Україна піднялася на 4 позиції в рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку «Doing Business 2018» за рахунок спрощення отримання дозволів на будівництво, поліпшення захисту прав міноритарних акціонерів шляхом запровадження зобов’язання негайного оприлюднення інформації про транзакції з пов’язаними сторонами, а також зменшення ставки єдиного соціального внеску. Мінекономрозвитку прогнозувало, що Україна може піднятися в рейтингу на 10 позицій – до 70-го місця, що потенційно могло б приносити додатково 1 млрд дол. інвестицій в країну щорічно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас