Ripple обігнав ефір за капіталізацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ripple обігнав ефір за капіталізацією

Фінтех і Картки
3087
На друге місце в списку найбільших криптовалют, зсунувши ефір (Ethereum) на третє місце, вийшла XRP – криптовалюта каліфорнійського стартапу Ripple, згідно з даними CoinMarketCap. Капіталізація криптовалюти XRP склала $59 млрд, перевищивши аналогічні показники таких технологічних компаній, як Uber і Didi Chuxing.
“Загальний адресований ринок Ripple становить $5 трлн на день у міжкордонних переказах (зараз проходять через систему SWIFT). Мова йде про квадрильйон доларів на рік. Технологія Ripple, я не маю на увазі криптовалюту, є чимось значно більшим, ніж Uber”, — вважає CEO Capital Market Labs Офір Готліб, посилаючись на потенціал технології в азіатському регіоні.
Довгий час XRP торгувався трохи вище рівня $0,20, накликаючи на себе шквал критики у зв’язку з великим обсягом емісії та малим практичним застосуванням криптовалютного токена, незважаючи на очевидні переваги рішень, що розробляються Ripple для банківської індустрії. Останнім часом ці проблеми почали вирішуватися, що і стало каталізатором поточного злету курсу криптовалюти. Так, керівництво стартапу вирішило заморозити 55 млрд XRP, що належать йому, що дозволило підвищити впевненість інвесторів у цьому активі.
Блокчейн побудований на розподіленому інтернет-протоколі з відкритим вихідним кодом, консенсусному реєстрі (ledger) і власній криптовалюті XRP. Запущений в 2012 р. Ripple спрямований на те, щоб забезпечити “безпечні, миттєві і майже безкоштовні глобальні фінансові операції будь-якого розміру без зворотних платежів”. Він підтримує токени, що представляють фіатну валюту, криптовалюту, товар або будь-яку іншу одиницю величини (value), такі як милі пасажирів, які часто літають, або мобільні хвилини.
Платформа Ripple дозволяє користувачам здійснювати платежі між собою за допомогою криптографічно підписаних угод, номінованих у твердій валюті або криптовалюті XRP. Для угод з XRP використовується внутрішній реєстр, а для платежів, виражених в інших активах, реєстр Ripple лише записує суми заборгованості з активами, представленими як боргові зобов’язання.
У минулому році Ripple оголосила про створення першої міжбанківської групи міжнародних платежів на основі розподілених фінансових технологій. Станом на квітень 2017 р. члени мережі, відомої як “Глобальна мережа платежів керівної групи” (GPSG): Bank of America Merrill Lynch, Canadian Imperial Bank of Commerce, Mitsubishi UFJ Financial Group, Royal Bank of Canada, Santander, Standard Chartered, UniCredit and Westpac Banking Corporation. Група курирує “створення і підтримання правил платіжних транзакцій Ripple, формалізовані стандарти діяльності з використанням Ripple та інші заходи, спрямовані на реалізацію платіжних можливостей Ripple”.
На відміну від ефіру і біткойна, XRP здебільшого належить Ripple. Всі монети XRP створила Ripple Labs, компанія, що управляє мережею Ripple. Вона розподіляє їх за своїм бажанням. З цієї причини Ripple часто називають “попередньо видобутою”, і в цифровій спільноті до неї ставляться з обережністю, не вважаючи справжньою криптовалютою і хорошим зберігачем цінності.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас