Для фінансової стабільності України необхідно спробувати погасити розрив у межах 7 млрд доларів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для фінансової стабільності України необхідно спробувати погасити розрив у межах 7 млрд доларів - експерт

Валюта
2828
Наступного року для фінансової стабільності України необхідно спробувати погасити розрив у межах 7 мільярдів доларів
Про це розповів виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, оцінюючи коливання курсу валют у новому році.
Він уточнив, що 4 мільярди доларів – це наші зовнішні виплати плюс поточні операції, які складуть близько 3 мільярдів доларів.
«Також можлива потреба приватного сектора в капіталі може скласти близько 2 мільярдів доларів. Загальна сума – 9 мільярдів доларів. Якщо припустити, що приплив загальних іноземних інвестицій буде на рівні 2-3 мільярдів доларів, то ми отримаємо приховану потребу, яку потрібно чимось покривати в 2018 році, й вона складе 6-7 мільярдів доларів», – пояснив експерт.
За його словами, ці розрахунки сильної тривоги поки не викликають, оскільки вдалося поповнити золотовалютні резерви.
«У кожному разі, якщо 6-7 мільярдів доларів – так звані чисті резерви НБУ, а потреба у валюті також становить близько 6-7 мільярдів доларів, можна зробити висновок, що девальвація в 2018 році буде», – припустив економіст.
Однак, на його думку, девальвація не буде значною.
«Є всі підстави, щоб витримати той параметр, який закладений до держбюджету на рівні 30 гривень за долар на кінець 2018 року. Звичайно, таким буде курс, якщо нічого драматичного не станеться. В іншому разі, якщо щось серйозне станеться, то курс зміниться й може злетіти далеко за позначку 30 гривень за долар», – резюмував Олег Устенко.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас