Роботи збільшать розрив у зарплаті чоловіків і жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи збільшать розрив у зарплаті чоловіків і жінок

Технології&Авто
789
Новий звіт з робототехніки та автоматизації, опублікований IPPR, розповідає про те, що обіцяє нам автоматизація. В основному там вже всім відомі заяви, що все більше професій відійдуть в історію, але є кілька цікавих фактів. Так, звіт повідомляє: автоматизація посилить розрив у доходах між чоловіками і жінками.
У цьому немає ніякої змови, просто, якщо судити з даних звіту, жінки більше за чоловіків зайняті в професії, де можливий високий рівень автоматизації. Якщо говорити про жінок, то 47% професій, які вони вибрали, потенційно схильні до автоматизації. У чоловіків ця частка на 7 пунктів нижча. Це здається невеликою цифрою, але аналітики роблять висновок, що жінки помітніше від чоловіків постраждають від автоматизації.
Відзначається, що розрив збільшиться через накладення різних факторів. Аналітики пишуть, що зараз жінки недостатньо представлені на високих технічних посадах і в тих професіях, де потрібна серйозна підготовка. Отже, вони схильні до того, що на їхнє місце прийдуть алгоритми і роботи. При іншому розкладі роботи могли б доповнити жінок, але без належного рівня кваліфікації більше жінок, ніж чоловіків, можуть втратити роботу, пише Fortune.
У звіті також йдеться, що автоматизація не створить масового безробіття, але всіляко посилить суспільне розшарування. Тож розрив в доходах збільшиться не тільки між чоловіками і жінками, а й між жителями столиць і провінцій. Все через ті ж технічні навички. У провінціях, як правило, відсоток висококваліфікованих фахівців нижчий.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас