Анонімний біткойн-мільйонер виділив $5 млн на програму БОД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анонімний біткойн-мільйонер виділив $5 млн на програму БОД

Світ
1747
Pineapple Fund виділив $5 млн благодійній організації GiveDirectly, яка проводить у Кенії експеримент з безумовним основним доходом. Відомо, що фонд заснував анонімний мільйонер, який заробив $86 млн на ранніх інвестиціях в біткойни. Всю зароблену суму невідомий філантроп збирається роздати на благодійні проекти.
Заснований невідомим біткойн-мільйонером Pineapple Fund переказав криптовалюту на суму $5 млн організації GiveDirectly. Фонд опублікував новину в гілці діалогу на сайті Reddit, а в якості підтвердження прислав посилання на код блокчейн-транзакції.
Організація GiveDirectly забезпечує прямими грошовими переказами бідних жителів африканських країн, а з 2017 року проводить експеримент з безумовним доходом в Кенії. Очікується, що експеримент буде одним з наймасштабніших – він триватиме 12 років, а участь в ньому візьме 6000 осіб.
Основну частину коштів на проведення експерименту GiveDirectly отримала від приватних інвесторів. Так, благодійна компанія засновника eBay П’єра Омідьяра переказала проекту $500 000. Тепер фонд організації поповнився ще на $5 млн. У Pineapple Fund повідомили, що ці гроші підуть не тільки на виплати БОДу в Кенії, але і на благодійні проекти в Руанді та Уганді.
Особа засновника фонду, як і раніше, залишається загадкою. Анонімний мільйонер публікує анонси на сайті Reddit, а з журналістами спілкується тільки на умовах анонімності. Відомо, що засновник фонду інвестував у біткойн ще до рекордного стрибка курсу і в результаті накопичив криптовалюту на суму $86 млн. У середині грудня інвестор оголосив, що роздасть всі кошти на благодійність. Він буде особисто відбирати цікаві, інноваційні та корисні проекти.
Список організацій, які отримали гроші від біткойн-мільйонера, доступний на сайті фонду. Серед них дослідницька організація по боротьбі зі старінням SENS, проект «Архів інтернету», некомерційна освітня організація Pencils of Promise, розробник багатоплатформної операційної системи OpenBSD і кілька благодійних проектів, які забезпечують питною водою віддалені регіони. Однак поки найбільшу суму отримала саме GiveDirectly.
Деякі експерти передбачають, що в майбутньому БОД виплачуватимуть у криптовалюті. При такому сценарії уряди і банки не контролювали б емісію, а виплати були б повністю зосереджені в руках людей.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас