Венесуела забезпечить свою криптовалюту 5 млрд барелів нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела забезпечить свою криптовалюту 5 млрд барелів нафти

Фінтех і Картки
1657
Раніше президент Венесуели Ніколас Мадуро заявляв, що країна планує випустити державну криптовалюту «петро», яка буде забезпечуватися нафтою. Подробиць було мало, лише бажання Мадуро «отримати валютний суверенітет і подолати фінансову блокаду». Тепер президент розповів, чим конкретно буде забезпечувати цю валюту, пише Oilprice.
Мадуро заявив: «Кожен петро буде забезпечений барелем нафти і золотом». Планується, що на забезпечення валюти піде 5 мільярдів барелів нафти. Криптовалюта буде не тільки ходити по країні, але і, ймовірно, застосовуватиметься для розрахунків з міжнародними кредиторами, включаючи Росію. «XXI століття вже настало», – говорив президент Венесуели, анонсуючи національну криптовалюту на початку грудня. Точна дата впровадження «петро» невідома досі. Венесуельська опозиція вважає, що до реалізації задуму діло так і не дійде, до того ж для запуску державної криптовалюти потрібне схвалення парламенту, більшість в якому становить опозиція, яка домагається відставки Мадуро.
Але президент упевнений в успіху. Вчора він заявив, що величезних запасів корисних ресурсів країни точно вистачить на підтримку криптогрошей. «Ми створимо спеціальну команду фахівців з криптовалюти, щоб вони займалися видобутком корисних копалин у всіх штатах і муніципалітетах нашої країни», – говорить він. Але не тільки нафта буде стояти за криптовалютою: президент сказав, що виділить золоті і алмазні родовища, які також будуть працювати для підтримки цифрових грошей.
Криптовалюта – це не новий інструмент для Венесуели, яка заглибилася в економічний і політичний хаос. Громадяни країни активно використовують біткойн для боротьби з гіперінфляцією. Темпи знецінення національної валюти болівара за останній рік різко зросли. Ціна одного долара на чорному ринку 2 грудня склала 103 000 боліварів, хоча в кінці липня $1 можна було придбати за 10 000 боліварів. За даними МВФ, економіка Венесуели в 2017 році скоротилася на 12%, а в 2018 річний темп зростання інфляції має перевищити 2300%.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас