SoftBank і інші інвестори придбали акції Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SoftBank і інші інвестори придбали акції Uber

Фондовий ринок
212
Консорціум інвесторів на чолі з японською телекомунікаційною компанією SoftBank Group Corp. викупив значну частку акцій сервісу на замовлення автомобілів Uber Technologies Inc. – 17-18% за різними джерелами.
Як пише The Wall Street Journal, за підсумками продажу акцій Uber оцінена в $48 млрд, тобто дисконт у порівнянні з попередньою оцінкою вартості ($68 млрд) склав близько 30%.
Акціонери і співробітники Uber виставили на продаж близько 20% акцій компанії, проте інвестори придбали трохи менше запропонованого обсягу: SoftBank за підсумками угоди отримає близько 15%, решта учасників консорціуму – приблизно 3%.
В цілому сума угоди склала близько $9 млрд, зазначає Financial Times.
Uber в четвер підтвердила, що угода відбулася. У прес-службі SoftBank розраховують, що вона буде остаточно завершена в січні.
SoftBank також вкладе в Uber $1,25 млрд з урахуванням попередньої оцінки ($68 млрд) в якості поступки існуючим акціонерам Uber, які побоювалися зниження вартості своїх часток. З урахуванням цих інвестицій SoftBank заплатить $7,7 млрд за 15% сервісу.
До складу ради директорів Uber буде включено ще шістьох осіб, двох з них зможе призначити SoftBank. Права голосу всіх акціонерів будуть розширені. Корпоративні зміни, які є результатом напружених переговорів, показують, наскільки нові вливання важливі для Uber.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас