Українці змушені святкувати Новий рік у борг (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці змушені святкувати Новий рік у борг (інфографіка)

Особисті фінанси
2550
Витрати українців на святкування Нового року за останній рік зросли майже в півтора разу). Експерти кажуть, що через зростання цін і стрибки курсу кожному четвертому доведеться позичати гроші, щоб купити подарунки та накрити стіл. Але частину дорогої їжі все одно доведеться викинути.
Згідно з даними опитування R&B Group, українці готові витратити в середньому приблизно 1659 грн, що майже в 1,4 разу більше, ніж рік тому. Найменше грошей готові витрачати пенсіонери — 1020 грн, в той час як працюючі готові спустити на свято 1900-2060 грн. По регіонах найнижчий показник на півдні країни — 1311 грн, в той час як на сході і в центрі значно більше — 1730 і 1945 грн відповідно.
Українці змушені святкувати Новий рік у борг (інфографіка)
Водночас експерти впевнені, що на святкування Нового року кожен четвертий українець змушений буде позичати гроші. «У цьому році частина населення, в основному ті, хто живе на соцвиплати (а таких більш ніж 40% населення), змушена скорочувати свої витрати, — сказав Дорошенко. — Не можна також не враховувати різницю в зарплатах по Києву та регіонах. При середній зарплаті у 6300 грн в регіонах людина не може собі дозволити витратити 1600 грн на свято. Тому фактично кожен четвертий буде змушений позичати гроші на Новий рік, тому що більшу частину і так невеликої зарплати у людей забере комуналка».
При цьому експерт упевнений, що істотна частина таких дорогих продуктів піде в сміттєвий кошик. «З 2 січня у багатьох починаються робочі дні, відповідно, люди будуть готувати на порядок менше, ніж в минулі роки. Але харчові відходи все одно складуть не менше ніж 20%», — говорить він.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас