Україна втрачає 2,4 млн дол. на рік через домашнє насильство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна втрачає 2,4 млн дол. на рік через домашнє насильство

Казна та Політика
1282
Через втрату працездатності особами, які піддаються домашньому насильству, економіка України втрачає 2,4 млн доларів на рік.
Про це йдеться в дослідженні “Економічна вартість насильства стосовно жінок в Україні” 2016-2017 рр., проведеному UNFPA (представництвом Фонду ООН в сфері народонаселення в Україні) і “Українським центром соціальних реформ”.
“В результаті непрацездатності постраждалих від домашнього насильства економіка України втрачає 2,4 млн доларів на рік”, – йдеться в дослідженні.
Зокрема, втрати ВВП внаслідок тимчасової непрацездатності становлять 1,93 млн доларів на рік, втрати ВВП в результаті інвалідності 221 тис. доларів на рік, через знижену працездатність постраждалих жінок економіка втрачає 167 тис. доларів на рік, а на виплати пенсій по інвалідності йде 36 тис. доларів на рік.
Особисті витрати жінок, які пережили фізичне або сексуальне насильство, досягають 190 млн доларів на рік (збитки від втрати майна, житла, меблів і т.д., збитки від втрати заробітку, витрати на оренду житла, переїзд, юридичні консультації, медичні послуги, адміністративні збори, консультації психологів).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас