НБУ спростив перевезення банківських металів через митний кордон України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростив перевезення банківських металів через митний кордон України

Банківські метали
1164
Національний банк України (НБУ) пом’якшив вимоги до процедури переміщення банківських металів через митний кордон країни, повідомив НБУ на веб-сайті.
Згідно з постановою НБУ№ 142 від 26 грудня “Про внесення зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України”, яка набирає чинності з 28 грудня 2017 року, скасовано вимогу про наявність індивідуальних ліцензій НБУ на вивезення фізичною особою банківських металів вагою, що перевищує 500 грам. Дозвіл на вивезення банківських металів в такому обсязі буде можливий за умови письмового декларування митному органу та на підставі документів, що підтверджують придбання цією особою банківських металів в уповноважених банках та/або в Нацбанку в повному обсязі.
Скасовується також вимога про необхідність отримання юридичними особами спеціального дозволу Нацбанку на ввезення банківського металу, що виготовлені нерезидентом за договором про переробку давальницької сировини, якщо ці банківські метали в повному обсязі продаються Нацбанку. Достатньо наявності договору, на підставі якого здійснювалась переробка, а також договору на постачання банківських металів Нацбанку.
“Зазначені кроки будуть сприяти спрощенню і вдосконаленню порядку переміщення банківських металів через митний кордон України, йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас