У період новорічних свят таксисти «порадують» українців захмарними тарифами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У період новорічних свят таксисти «порадують» українців захмарними тарифами

Особисті фінанси
1131
В період новорічних свят служби таксі піднімуть тарифи, тому що попит зросте в десятки разів. Про це повідомив голова Української таксомоторної асоціації (УТМА) Андрій Антонюк.
Зараз ціни на таксі вже зросли на 5-10%, а в новорічну ніч до стандартного тарифу додасться ще 100%.
«Зазвичай підвищений тариф застосовується не тільки в новорічну ніч, а ще з обіду 31 грудня і до кінця дня 2 січня», – сказав він.
За його словами, в цьому році питання різкого підвищення цін стане складнішим, оскільки дуже популярними стали служби Uber і Yandex: як відомо, тут діє автоматизований розрахунок вартості.
У Uber зазначили, що їхній сервіс автоматично піднімає коефіцієнт ціни для залучення більшої кількості водіїв у райони, де кількість замовлень перевищує кількість доступних автомобілів.
«Попит на послуги таксі в цю ніч значно перевищує пропозицію. Заробити можна добре. Таксистів, готових працювати в святкову ніч, набагато менше, ніж в звичайні дні, але і ризиків більше. Наприклад, велика ймовірність нарватися на п’яних агресивних пасажирів або на пішоходів, які переходять дорогу у недозволеному місці», – сказав один з таксистів.
Проте варто відзначити одну приємну новину, приміром, у Києві транспорт буде працювати практично без перерв. У новорічну ніч В Києві буде продовжена робота метрополітену та комунального транспорту.
Столичне метро у новорічну ніч працюватиме до 3.00. А автобуси та тролейбуси продовжать роботу до 5.00 ранку.
При цьому о 5 годині ранку на роботу вже виходить ранкова зміна. «Тобто фактично комунальний транспорт буде працювати цілодобово. Також цілодобово працюватиме фунікулер. Тому проблем з тим, щоб дістатися до святкових локацій. не буде.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас