Число великих дата-центрів у світі зросло майже до 400 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число великих дата-центрів у світі зросло майже до 400

Технології&Авто
791
Аналітики Synergy Research Group нарахували майже 400 великих дата-центрів, розташованих в усьому світі. Майже половина з них розміщені в США.
У дослідженні йдеться, що в даний час розгорнуто 390 гіпермасштабованих ЦОДів після запуску кількох об’єктів у Китаї, Індії та Малайзії в четвертому кварталі 2017.
Число великих дата-центрів у світі зросло майже до 400
Найбільшу активність в частині будівництва центрів обробки даних в 2017 році продемонструвала Google, яка поряд з Amazon, Microsoft і IBM входить до числа лідерів за кількістю ЦОДів.
Близько 44% гіпермасштабованих дата-центрів розташовується в США, 8% – в Китаї, по 6% – в Японії і Великобританії. Частки Австралії, Німеччини, Сінгапуру, Канади, Індії і Бразилії становлять від 3% до 5%.
За словами старшого аналітика і директора з досліджень Synergy Research Group Джона Дінсдейла (John Dinsdale), лідерство США на світовому ринку дата-центрів відображає домінуючі позиції країни в хмарних і інтернет-технологіях.
«Хоча інші країни займають більш важливе місце, коли мова йде про створення дата-центрів, ми прогнозуємо, що навіть через три роки США матиме в активі близько 40% світового ринку», – повідомив Дінсдейл.
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас