Кількість електромобілів у світі перевищила 3 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість електромобілів у світі перевищила 3 млн

Технології&Авто
658
За прогнозами шведської компанії EV-Volumes, до кінця 2018 року на дорогах світу буде вже 5 млн електричних автомобілів. Інтерес до них багато в чому викликаний заходами влади і суперництвом автовиробників, які пропонують широкий модельний ряд повноцінних електрокарів і гібридів, пише Guardian.
Як стверджує шведська компанія EV-Volumes, яка уважно стежить за світовим ринком електрокарів, до кінця 2018 року на світових дорогах буде вже 5 млн електричних автомобілів. З’явиться безліч новинок від найбільших брендів, починаючи з просунутої версії найпопулярнішого електромобіля Nissan Leaf і закінчуючи Jaguar iPace. І, незважаючи на виробничу кризу, водії в США нарешті отримають свої Tesla Model 3.
Найбільшим ринком електромобілів залишиться Китай. Уряд країни всіляко сприяє їх поширенню з метою скорочення викидів CO2. Саме на китайський ринок націлена Toyota, яка до початку 2020-х обіцяє випустити 10 нових моделей електричних автомобілів. З 2025 року компанія більше не буде випускати автомобілі з ДВЗ без електричного або гібридного аналога. Раніше про це саме заявили Volvo і Jaguar.
Toyota планує продати мільйон електрокарів до 2030 року, а Volkswagen впевнений, що досягне цієї мети вже до 2025 року. Що стосується BMW, компанія хоче обігнати Toyota за кількістю нових моделей електрокарів і представити 12 таких до 2025 року. Суперництво намічається і в використанні твердотільних батарей для майбутніх електричних автомобілів — обидві компанії зробили відповідні заяви і вклали серйозні кошти в розробку нових технологій. BMW в цьому питанні співпрацює з SolidPower, а Toyota сформувала власний підрозділ.
Незважаючи на колосальне зростання продажів електромобілів, їх частка на світовому ринку поки що незначна: 1 млн проданих в цьому році електричних автомобілів і гібридів проти 80 млн стандартних машин з ДВЗ. Тобто частка електрокарів складає всього 1,25%.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас