США призупинять режим безмитного ввезення товарів з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США призупинять режим безмитного ввезення товарів з України

Казна та Політика
521
США ухвалили рішення про часткове скасування дії Генералізованої системи преференцій, що надає Україні можливість безмитно експортувати близько 3500 видів товарів з відстрочкою набуття рішенням чинності на 120 днів.
Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі. У міністерстві зазначили, що відстрочка скасування торговельних преференцій пов’язана з позитивними діями уряду України в напрямку покращення системи виплати роялті правовласникам.
«Як відомо, однією з основних претензій США до України в рамках Спеціальної доповіді 301» тривалий час є непрозора діяльність організацій колективного управління майновими правами в сфері авторського і суміжних прав. В рамках реформи системи захисту інтелектуальної власності 20 грудня 2017 року уряд України схвалив законопроект «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського і суміжних прав», – йдеться в повідомленні.
У міністерстві підкреслили, що ухвалення парламентом законопроектів, спрямованих на посилення захисту прав інтелектуальної власності, зніме більшу частину претензій США в контексті «Спеціальної доповіді 301» і Генералізованої системи преференцій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас