Жертвами корейської криптопіраміди стали 18 тис. осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жертвами корейської криптопіраміди стали 18 тис. осіб

Фінтех і Картки
2718
Прокуратура південнокорейського міста Інчхон висунула звинувачення проти 21 працівника майнінгового агентства Mining Max. Вони підозрюються в шахрайстві, жертвами якого стали 18 тис. інвесторів із 54 країн світу.
Як повідомляє Finance Magnates з посиланням на місцеве видання Yonhap, за даними слідства, в період з вересня 2016 по жовтень 2017 року підозрювані привласнили 270 млрд вон (близько $250 млн). Три учасники організації, в числі яких співак і композитор Парк Юн-вун, звинувачуються в розтраті коштів, але затримані вони не були. Ще семеро, включаючи голову Mining Max, сховалися від слідства – дані про них уже передані в Інтерпол.
На сайті Mining Max зазначено, що компанія «спеціалізується на хмарних преміум-системах для майнінгу», які «збираються і підтримуються в дата-центрах Кореї». В основному там видобувається Ethereum, проте детальних технічних подробиць на сайті не вказано.
Своїм клієнтам фірма обіцяла, що розмір прибутку буде прямо пропорційний обсягу вкладених коштів. В реальності ж інвестори були розділені на сім рівнів, при цьому практично всі гроші пішли на купівлю предметів розкоші для управлінського складу та агентів, які залучили найбільше «жертв». При цьому на сам майнінг Ethereum було витрачено всього лише 75 млн вон, йдеться в доповіді.
За даними слідства, близько 14 тисяч постраждалих мешкають у Південній Кореї, 2600 – в США, 600 – в Китаї, а решта – в Японії та інших країнах світу. Крім того, прокурори впевнені, що ще близько 100 млн вон керівництво Mining Max зберігає на офшорних рахунках.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас