В Ізраїлі може з'явиться власна криптовалюта — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ізраїлі може з'явиться власна криптовалюта — ЗМІ

Фінтех і Картки
366
Міністерство фінансів Ізраїлю розглядає можливість введення в обіг власної криптовалюти — електронного шекеля — в рамках плану по скороченню обсягу готівки в економіці і боротьби з операціями на “чорному ринку”.
Про це повідомляє ПРАЙМ з посиланням на газету “Гаарец”.
Відзначається, що Ізраїль — не перша країна, в якій виникла ідея випустити електронний аналог національної валюти. У вересні центральний банк Швеції опублікував документ, в якому містився аналіз можливості створення електронної крони “e-krona”.
Однак, як пише газета, ізраїльська і шведська електронні валюти не стануть повним аналогом криптовалюти біткоїн — “зашифрованої, децентралізованої валюти, яку не випускає жоден уряд і яка не має чіткого вартісного еквівалента”.
“У випадку зі Швецією або Ізраїлем криптовалюта буде еквівалентна за вартістю існуючої національної валюти … Електронна версія не буде ставити перед собою мету змінити грошову систему країни”, — зазначає видання.
Передбачається, що електронний шекель стане альтернативою готівці. Транзакції з електронними шекелями будуть здійснюватися безпосередньо між споживачами без посередництва банків.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас