NASA створює робота-бабку для підкорення Титана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA створює робота-бабку для підкорення Титана

Технології&Авто
2153
Агентство NASA опублікувало інформацію про ідеї для своїх нових місій. Одна з них передбачає створення літаючого робота для обстеження супутника Сатурна Титана, друга – збір зразків з ядра комети. Ідеї ​​обох місій були відібрані з 12 запропонованих в рамках New Frontiers проектів.
Що стосується першої місії, то робот, який створюється в її рамках, буде називатися Dragonfly (бабка). Цей пристрій планується оснастити гвинтами, які складаються і дозволять йому відриватися від поверхні Титана і швидко долати шлях у кілька сотень кілометрів для переміщення в нову локацію, яка зацікавила вчених. Крім того, робот буде оснащений спеціалізованими датчиками з виявлення органічних речовин різних видів та іншим науковим обладнанням.
Політ буде можливий завдяки наявності на Титані потужної атмосфери. “Бабка” по прибутті на супутник Сатурна займеться вивченням особливостей його будови. Зокрема, вчені сподіваються з’ясувати, чи правильним є припущення, що під замороженою крижаною корою на Титані знаходиться велика кількість рідкої води (мова йде про, фактично, океан).
А це вже, як відомо, середовище, де може існувати життя або хоча б окремі елементи життя. Про це заявила Елізабет Тартл, дослідник з Університету Джона Хопкінса.
За допомогою Dragonfly експерти зможуть оцінити, що відбувається з кругообігом органіки на Титані зараз і що відбувалося в минулому.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас