Нацбанк спростив докапіталізацію банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк спростив докапіталізацію банків

Фондовий ринок
305
Національний банк прийняв рішення змінити графік досягнення мінімального розміру статутного і регулятивного капіталу для банків, – повідомляє прес-служба регулятора.
«Рішення Національного банку базується на детальному аналізі ризиків діяльності банківського сектора: зараз ситуація у фінансовій системі стабілізувалася, а динаміка показників банків України є позитивною», – наголошується в повідомленні.
При цьому в НБУ відзначають, що адекватність капіталу невеликих банків істотно (більш ніж в два рази) перевищує нормативне значення.
«За результатами діагностики якості активних операцій тільки чотири банки з групи невеликих потребували докапіталізації через незадовільну якість кредитного портфеля», – заявили в прес-службі.
«Отже, об’єктивні чинники дозволили без створення додаткових ризиків для фінансової стабільності пом’якшити графік приведення банками мінімального розміру статутного і регулятивного капіталу до встановленим вимогам», – сказано в повідомленні Нацбанку.
У НБУ зазначають, що при визначенні термінів нового графіка було проведено обговорення з банківським співтовариством, Незалежною асоціацією банків України, профільним комітетом Верховної Ради і Міжнародним валютним фондом.
«У той же час, ключовим завданням для акціонерів і ТОП-менеджменту невеликих банків повинна стати розробка та перегляд бізнес-моделей», – відзначають в НБУ.
За даними НБУ, станом на 11 грудня 42 банки мають статутний капітал менше 300 млн грн.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас