Білорусь офіційно дозволила криптовалюти - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь офіційно дозволила криптовалюти - ЗМІ

Фінтех і Картки
1010
Декрет Про розвиток цифрової економіки в Білорусі підписав президент Олександр Лукашенко, який дозволяє криптовалютну діяльність на території країни.
Зазначається, що документ створює безпрецедентні умови для резидентів Парку високих технологій (ПВТ) – у них є низка пільг і можливостей у роботі на міжнародних ринках.
“Природно, життя змінюється. Ми навіть на початку року не могли говорити про якісь там майнінги, блокчейни і цю нову криптовалюту. А вже сьогодні це стає реальністю. Тому життя і, природно, нормативно-правова база будуть змінюватися”, – сказав президент.
Положення декрету зачіпають і сферу криптовалют. Наприклад, резидентами ПВТ тепер можуть стати фірми з майнінгу і обміну криптовалют. Так, в законодавстві будуть визначені права фізичних та юридичних осіб у сфері обігу токенами: ними можна володіти, їх можна створювати, купувати, відчужувати, платити ними і багато іншого.
За словами президента Білорусі, головна мета документа – створити такі умови, щоб світові IT-компанії приходили в країну, відкривали свої представництва, центри розробок і створювали затребуваний в світі продукт.
“Друга мета декрету – інвестиції в майбутнє. Це IT-кадри і освіта. Третя – впровадження новітніх фінансових інструментів і технологій. Провідні економіки світу ще тільки придивляються до цього нового явища. Білорусь стає фактично першою в світі державою, яка відкриває широкі можливості для використання технології блокчейн. Маємо всі шанси стати регіональним центром компетенцій у цій галузі”, – заявив Лукашенко.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас