ЗМІ склали рейтинг забудовників передмістя Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ склали рейтинг забудовників передмістя Києва

Нерухомість
2089
22 грудня наші колеги з порталу «Мінфін» публікують рейтинг забудовників передмістя Києва. Всього у списку 44 компанії, які звели в поточному році 90 будинків.
До рейтингу увійшли компанії, які будують житло в Ірпені, Бучі, Софіївській та Петропавлівській Борщагівках, Гатному, Крюківщині, Вишневому, Броварах, Борисполі, Вишгороді та інших населених пунктах, які знаходяться одразу за межею Києва.
Лідером виявився ірпінський забудовник «Синергія», який 2017-го року офіційно здав в експлуатацію дев’ять будинків. За ним з шістьма будинками йде компанія Martynov Real Estate, відома за проектом ЖК «Софія» в Софіївській Борщагівці.
До трійки увійшов також Novbud (шість будинків) з проектом «Петрівський квартал», який в поточному році розрісся з села Святопетрівське на територію сусідньої Софіївської Борщагівки.
«Це вже другий рейтинг забудовників цього року. Раніше ми досліджували ринок Києва і отримали від інвесторів і компаній серйозний “фідбек”. Саме тому вирішили перенести цей досвід на передмістя. Стало зрозуміло, що багато наших читачів розглядають купівлю житла під Києвом саме як інвестицію, адже ціни там нижчі, ніж у столиці», – пояснює головний редактор «Мінфіну» Тарас Ільків.
Традиційна особливість рейтингів «Мінфіну» – використання даних лише про офіційно введені в експлуатацію об’єкти. Редакція ранжувала всіх забудовників за кількістю декларацій або сертифікатів з реєстру Державної архітектурно-будівельної інспекції.
До списку потрапили всі забудовники з прилеглих до Києва населених пунктів, які здали в експлуатацію в 2017 році хоча б одну секцію одного будинку. У рейтингу відображені всі забудовники, яких вдалося знайти за реєстром ДАБІ, а не тільки 10 або 15 найбільших.
Допомогу в підготовці рейтингу надали партнери з аналітичної системи YouControl. Вони ж допомагали редакції знайти зв’язок між житловими комплексами і конкретними забудовниками у випадках, коли вони не були прямими. Проблемні питання за зданими об’єктами допомогла вирішити юридична компанія Constructive Lawyers.
Перша десятка рейтингу виглядає наступним чином:
1. Синергія, Ірпінь – 9 будинків, 944 квартири;
2. Martynov Real Estate, ЖК «Софія», Софіївська Борщагівка – 6 будинків, 594 квартири;
3. Novbud, «Петрівський квартал», Святопетрівське – 6 будинків, 478 квартир;
4. Будінвестконтакт, ЖК «Софіївська Слобідка», Соф. Борщагівка – 5 будинків, 568 квартир;
5. Забудовник ЖК «Family» у Гатному – 5 будинків, 150 квартир;
6. Сфера Житлобуд, Софіївська Борщагівка – 4 будинки, 540 квартир;
7. Нові Метри, Ірпінь – 4 будинки, 330 квартир;
8. Сарафан, Ірпінь – 3 будинки, 460 квартир;
9. Доброград Інвест, Крюковщина – 3 будинки, 402 квартири;
10. НоваБудова, Софіївська Борщагівка – 3 будинки, 190 квартир;
З повною версією рейтингу можна ознайомитися тут
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас