ЄС дав прогноз розвитку квантових технологій на найближчі 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС дав прогноз розвитку квантових технологій на найближчі 10 років

Технології&Авто
758
Дослідницька група Quantum Technology, створена Європейською комісією в 2016 році, опублікувала прогноз того, які напрями квантових технологій вона буде вивчати і використовувати в найближчі десять років. У роботу групи планується інвестувати близько мільярда євро, пише MIT Technology Review.
Головною метою групи, згідно з оприлюдненим прогнозом, буде створення квантового зв’язку, який дозволить передавати дані з повною конфіденційністю, гарантованою законами фізики. Це стає все більш важливим, тому що інші технології квантових обчислень скоро зможуть зламати всі використовувані сьогодні алгоритми шифрування.
Другою метою групи буде вирішення проблеми дорожнечі і складності управління існуючими системами квантового зв’язку. Наступний етап в еволюції цих систем — зробити їх набагато більш керованими. Інша проблема полягає в тому, що квантовий зв’язок працює тільки на відносно невеликій відстані близько ста кілометрів. Тому дослідники також планують працювати над квантовими маршрутизаторами, які можуть посилати сигнали набагато далі. «Через шість років ми, швидше за все, побачимо системи квантового зв’язку, вбудовані в висотні платформи або супутники, а також багатовузлові або комутовані внутрішньоміські мережі, для яких потрібні масштабні проекти в галузі інфраструктури», — йдеться в доповіді.
Наступна область — власне квантові обчислення, які будуть здійснюватися на нових типах процесорів, що створить вражаючу продуктивність обробки даних. Сьогодні, за словами вчених, завдання полягає в тому, щоб масштабувати квантові комп’ютери до ста кубітів і більше.
Однак, на думку видання, європейській групі вчених навряд чи вдасться вирішити всі ці проблеми самотужки, незважаючи на мільярдні інвестиції. Крім того, такі ІТ-гіганти, як IBM, Google і Microsoft, а також стартап Quantum Circuits, створений безпосередньо автором квантової технології, мають набагато більше шансів досягти квантової переваги, ніж група вчених з Європи.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас