ЄБА поліпшила показник "податкового клімату" в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБА поліпшила показник "податкового клімату" в Україні

Казна та Політика
256
Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) за підсумками 2017 року поліпшила податковий індекс, який є індикатором “податкового клімату” в країні і відображає ефективність роботи Державної фіскальної служби, заявила виконавчий директор асоціації Анна Дерев’янко, коментуючи підсумки спільної зустрічі представників ЄБА з в.о. керівника ДФС Мирославом Проданом, повідомляє “УНІАН”.
“Відбулося підвищення індексу за рахунок роботи ДФС над поліпшенням якості сервісних та адміністрування податків. У цьому році покращилася ситуація з відшкодуванням ПДВ, що також стимулювало підвищення індексу. До цього “проблема ПДВ” звучала щороку. У 2017 році на неї немає скарг. Це об’єктивно серйозний крок вперед. По податку на прибуток якихось серйозних скарг теж не надходило. В.о. глави ДФС Мирослав Продан і його колеги на вищому рівні працюють над вирішенням поточних питань разом з представниками бізнесу, і ми відчуваємо регулярний, планомірний і дуже правильний діалог між керівництвом ДФС і нами як бізнес-асоціацією. Важливі подальші завдання – продовжувати роботу над удосконаленням законодавства і покращувати сервіс з боку співробітників ДФС до платників податків в регіонах”, – зазначила Анна Дерев’янко.
“За період вимірювання податкового індексу – це вже кілька років – він найвищий. Динаміка показує, що за рахунок зниження податкового тиску і нехай нестабільного, але поліпшення рівня обслуговування досягається поліпшення індексу. В першу чергу, найбільше впливу на результат було завдяки фактору зменшення податкового тиску”, – заявив голова податкового комітету ЄБА Володимир Котенко.
За словами Мирослава Продана, у керівництва ДФС і членів Європейської Бізнес Асоціації збігається бачення завдань, які стоять перед службою в 2018 році.
“Ми завершуємо цей рік з перевиконанням плану і рекордними надходженнями в бюджет, які досягнуті завдяки детінізації, боротьбі з контрабандою та схемами з фіктивним ПДВ. Наші пріоритети і завдання на наступний рік – поліпшення сервісності, спрямованої на підвищення рівня добровільної сплати податків, поліпшення управління ризиками. Ми приділяємо особливу увагу розвитку IT-інфраструктури. Наша абсолютна мета – фактично стовідсоткове надання адміністративних, консультативних і контрольних послуг і оплата податків через електронний кабінет. Хочу відзначити також створення єдиного казначейського рахунку для ефективного адміністрування податків, розвиток електронного документообігу та забезпечення співробітникам ДФС гідної оплати і гідних умов праці як запорука викорінення корупції. У митній сфері наше завдання номер один – забезпечення митниць сканерами, електронними замками та іншими засобами митного контролю. І дуже важливо, що представники бізнесу, основні платники податків, поділяють наше бачення, у нас вибудуваний конструктивний діалог”, – зазначив Мирослав Продан.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас