Дослідники розробляють комп'ютер, який неможливо зламати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідники розробляють комп'ютер, який неможливо зламати

Технології&Авто
470
Дослідники університету штату Мічиган отримали від DARPA (Агентство перспективних оборонних дослідницьких проектів США) грант у розмірі $3,6 млн. на розробку комп’ютера, зламати який не вдасться жодному хакеру.
Ще навесні в DARPA оголосили про проект вартістю $50 млн., мета якого – пошук рішень для кібербезпеки, повідомляє «tehnot.com».
Спільний технологічний проект DARPA і університету штату Мічиган отримав назву MORPHEUS. Підхід DARPA і вчених до кібербезпеки – принципово новий в тому, що патчі розробників спираються на ті слабкі місця, які раніше були виявлені в комп’ютерних системах.
Технологія MORPHEUS передбачає швидке копіювання і зникнення інформації, на яку виникла атака. Такий підхід може захистити як апаратне, так і програмне забезпечення. За словами Тода Остіна, професора Мічиганського університету, технологія MORPHEUS «перетворює комп’ютер на нерозв’язну головоломку». Іншими словами, щоразу при зміні команди хакера змінюється повністю система. А у шкідника не буде часу або ресурсів для оперативного злому такої системи.
Дослідники переконані, що MORPHEUS може захистити від наявних атак, а також задовго запобігти майбутнім.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас