У ЄС стурбовані коливаннями біткойна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС стурбовані коливаннями біткойна

Світ
1600
Європейська комісія закликала трьох фінансових регуляторів ЄС терміново оновити фінансові правила, щоб впоратися з нестабільністю криптовалюти біткойн, після того, як та за рік подорожчала з 1 тисячі доларів до 20 тисяч.
Про це йдеться у листі віце-президента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса на адресу регуляторів, повідомляє Euractiv.
Біткойн з початку року подорожчав майже у 20 разів, і в цьому місяці знову був у центрі уваги, коли дві основні американські біржі почали торгувати ф’ючерсами на біткойни.
“Події, які стосуються біткойна і криптовалюти в цілому, в останні тижні вимагають нашої підвищеної уваги”, – застеріг Домбровскіс.
За його словами, фінансові регулятори повинні скласти нові плани “в терміновому порядку… на тлі останніх ринкових змін”.
Домбровскіс також закликав регуляторів “провести подальшу роботу, щоб оцінити і потенційно поліпшити застосування регуляторної бази до біткойна і криптовалюти”.
“Існують чіткі ризики для інвесторів і споживачів, пов’язані з нестабільністю цін – у тому числі ризик повної втрати інвестицій, невдалих операцій і безпеки, маніпулювання ринком та прогалин з відповідальністю”, – йдеться в листі.
Лист надійшов в той самий день, коли вартість біткойна впала приблизно на 15%, оскільки інвестори злякалися, що біржу Південної Кореї зламали хакери.
Минулого тижня країни ЄС домовилися про посилення правил для запобігання відмиванню грошей і фінансуванню тероризму на біржових майданчиках для біткойна та інших віртуальних валют.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас