Російський "Газпром" зупинив закупівлю труб для "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський "Газпром" зупинив закупівлю труб для "Північного потоку-2"

Енергетика
834
“Газпром” визнав завищеною вартість труб для наземного ділянки Північно-Європейського газопроводу і розірвав контракти на їх постачання, повідомляють “Ведомости” з посиланням на заяви співробітників контрагентів газової компанії.
“Причина – зміна цінової політики “Газпрому” щодо закупівлі труб великого діаметру. Відправник листів – ТОВ “Газпром комплектація”, воно виступало замовником у цих трубних контрактах”, – йдеться в повідомленні.
Малося на увазі розширення газопроводу під постачання газу до газопроводу “Північний потік-2”, який “Газпром” планує ввести в експлуатацію в 2019 році. Довжина наземної частини проекту – 876 кілометрів, за розірваними контрактами має бути поставлено майже 670 кілометрів труб. Яка частина з них вже поставлено, “Газпром” і трубні компанії не повідомляють. Загальна вартість контрактів становить 56,8 мільярди рублів (967 мільйонів доларів). Більшу частину замовлення отримала ОМК Анатолія Сєдих: 30% закупівлі на 17,2 мільярда рублів (293 мільйони доларів) “Трубний інноваційний проект” Івана Шабалова – 29% або 16,5 мільярда рублів (281 мільйон доларів). Потім ЧТПЗ – 11,6 мільярда рублів (20,5%), ТМК – 5,7 мільярда рублів (10,7%) і “Северсталь” – 5,6 мільярда рублів (9,9%).
Як повідомлялось, на сьогодні Росія активно прагне знизити обсяг транзиту газу через територію України. Для цього російський газовий монополіст “Газпром” і його партнери ведуть будівництво “Турецького потоку”, який проходить по дну Чорного моря, а також вони мають намір побудувати “Північний потік-2”.
Проект “Північний потік” передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід планується побудувати поруч з уже існуючим “Північним потоком-1”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас