У Данії хокеїстам платитимуть зарплату біткойнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Данії хокеїстам платитимуть зарплату біткойнами

Фінтех і Картки
524
Нападник данського клубу «Рунгстед» Ніколай Розенталь став першим професійним спортсменом із зарплатою в біткойнах. Як повідомляє sports.ru частина його контракту захищена від коливань на ринку, але решта суми буде формуватися в залежності від курсу криптовалюти. Самого Розенталя це не турбує – він давно цікавився новим фінансовим трендом:
«Я радий, що мені дозволили бути першопрохідцем у цьому проекті».
У Розенталя ступінь бакалавра бізнес-школи Копенгагена, а як співвласник він вже має власні компанії: марку одягу і фірму скорочення харчових відходів на підприємствах. При цьому Ніколай – лідер і один з кращих бомбардирів «Рунгстеда» за останні п’ять сезонів. Його приклад можуть наслідувати й інші гравці – пропозицію перейти на біткойни зроблено всій команді.
«Такий вид оплати – це те, що в майбутньому ми будемо бачити набагато частіше», – вважає ініціатор задуму Ніклас Ніколайсен.
Як повідомляється, у «Рунгстеда» з’явився новий генеральний спонсор – данський біткойн-мільярдер Ніклас Ніколайсен. Власник і генеральний директор компанії Bitcoin Suisse – платформи для торгівлі цифровими валютами – уклав з хокейним клубом трирічну угоду, яка набуде чинності 27 грудня. Подробиці угоди не розголошуються, але, за повідомленнями данських ЗМІ, мова йде про семизначну суму в доларах США.
За договором компанія буде забезпечувати команду, але і свою вигоду отримає. Наприклад, домашня арена «Рунгстеда» тепер буде називатися Bitcoin Arena. Символічно, що колишня її назва – Saxo Bank Aren a– від колишнього партнера клубу, відомого данського банку.
«Це показує, як далеко зайшов біткойн, – радіє Ніклас Ніколайсен. – Дуже цікаво, що, коли класичні банки йдуть, ми заходимо».
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас