Україна заблокувала ремонт болгарських МіГ-29 у Росії - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заблокувала ремонт болгарських МіГ-29 у Росії - ЗМІ

Казна та Політика
1781
Болгарія призупинила дію угоди з російською компанією “МіГ” на загальну суму $49,7 мільйона через скарги української компанії “Укрінмаш”. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на міністерство оборони Болгарії.
За інформацією відомства, 19 грудня Укрінмаш подав скаргу в комісію із захисту конкуренції Болгарії проти рішення міноборони країни від 6 грудня 2017 року щодо обслуговування винищувачів МіГ-29 в РФ.
Згідно з цим рішенням, протягом 4 років Росія повинна була забезпечувати технічну підтримку 15 винищувачів МіГ-29. Міністерство оборони Болгарії пояснило, що обрало процедуру прямих переговорів з концерном “МіГ”, тому що тільки російська компанія має ліцензію, виробляє оригінальні запчастини і має можливість ремонту МіГ-29.
“В результаті скарги української державної компанії і блокування процедури обслуговування літаків переривається. Передбачені кошти повертаються до державного бюджету, і для отримання нових коштів на ремонт і обслуговування болгарських літаків потрібно не менше 3-4 місяців. Скарга була подана без штрафних санкцій, що свідчить про те, що єдиною метою було заблокувати процедуру”, – йдеться в повідомленні.
Міністр оборони Болгарії Красимір Каракачанов провів спеціальну прес-конференцію, на якій назвав дії української сторони “навмисним саботажем”.
“Нам ще належить з’ясувати, які причини цієї дії – якісь політичні або економічні мотиви тих, кому не подобається рішення міністерства не шукати посередників, на відміну від попередніх угод про ремонт МіГ. Це ще належить уточнити, і я сподіваюся, що компетентні органи виконають свою роботу. Але на практиці це повертає нас на 3 місяці назад”, – сказав Каракачанов.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас