Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова

Фондовий ринок
2900
Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать.
Про це повідомляє прес-служба Приватбанку.
У повідомленні говориться, що Приватбанк почав судовий розгляд у Високому Суді Лондона проти своїх колишніх власників і керівників — Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.
“19 грудня 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або перебувають під їхнім контролем”, — йдеться в повідомленні.
“Наказ про арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, поданих суду, з яких випливає, що панове Коломойський і Боголюбов шляхом проведення низки незаконних операцій вивели з банку майже 2 млрд. дол. США, в результаті чого кошти переказувалися компаніям, які їм таємно належали або перебували під їхнім контролем”, — повідомляє прес-служба.
Також зазначається, що за допомогою цього судового розгляду Приватбанк збирається повернути понад 2,5 млрд дол США, з урахуванням відсотків.
“Приватбанк впевнений в тому, що англійський суд розгляне позов справедливо і об’єктивно, а також, що він зможе домогтися успіху і поверне кошти, які були незаконно з нього виведені”, — відзначають в банку.

Довідка Finance.ua:

  • 18 грудня 2016 року уряд ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку.
  • У результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанову було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн.
  • 1 липня 2017 року настав строк внесення застав за пов’язаними кредитами в Приватбанку, проте колишні бенефіціари фінустанови Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали своїх зобов’язань.
  • У зв’язку з невиконанням зобов’язань колишніх власників “Приватбанку” влада почала процедуру примусового стягнення боргів.
  • За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні акціонери можуть потрапити під кримінальну відповідальність.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас