Американські морпіхи друкуватимуть дрони за 24 години (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські морпіхи друкуватимуть дрони за 24 години (відео)

Технології&Авто
970
Інженери армії США спільно з Корпусом морської піхоти розробили недорогі безпілотні літальні апарати для підтримки батальйонів, взводів і окремих солдатів, які можна друкувати на замовлення за 24 години.
Ця програма з’явилася два роки тому, і вперше бойові дрони, які можна надрукувати на 3D-принтері, були представлені в 2016 році на щорічній нараді Командування з бойової підготовки та військової доктрини Армії США (TRADOC). Спочатку в розробці цього проекту військовим допомагали фахівці Технологічного університету Джорджії, які об’єднали свої знання матеріалів, авіаційні технології та програмне забезпечення з можливостями 3D-принтерів LulzBot компанії Aleph Objects.
Після внесення в проект додаткових змін технологія була продемонстрована командуванню Корпусу морської піхоти. За словами інженера армійської дослідної лабораторії Ларрі Холмса Мол., морпіхи були дуже зацікавлені в можливості виготовляти апарати під конкретну місію.
Одним з головних аспектів, що зацікавили військових, став прискорений робочий цикл. Зазвичай процес створення дрона займає кілька днів або навіть тижнів, але в даному випадку БПЛА можна надрукувати всього за добу. Більше того, час виготовлення можна скоротити ще більше: розробники планують створити цифровий каталог різних функцій дронів, з якого можна буде просто вибирати потрібну і налаштовувати під задану місію.
Для яких саме завдань будуть використовуватися надруковані дрони, морпіхи США не повідомляють. Швидше за все, вони будуть застосовуватися з метою розвідки. На думку військового експерта Еріка Спіро, дрони, які можна збирати за кілька годин з надрукованих на 3D-принтері елементів і готових електронних запчастин, будуть застосовуватися на рівні батальйонів і нижче, надаючи підтримку ротам, взводам і навіть окремим солдатам. При цьому вартість нового дрона не перевищуватиме кількох сотень доларів, пише Digital Trends.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас