Bosch інвестувала в криптовалюту для інтернету речей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bosch інвестувала в криптовалюту для інтернету речей

Фондовий ринок
1103
Венчурний фонд Robert Bosch Venture Capital (RBVC) оголосив про «значні» – конкретний розмір не називається – інвестиції в токени IOTA, які випустив стартап, що спеціалізується на створенні розподіленої платіжної системи для інтернету речей, пише VentureBeat.
Для RBVC, дочірньої компанії Bosch, – це стратегічні інвестиції, позаяк німецький виробник робить серйозну ставку на інтернет речей.
IOTA – це перша технологія розподілених регістрів (DLT), яка пішла далі блокчейну і дозволяє безпечно автономно передавати дані і гроші (мікроплатежі) між окремими пристроями. Уявіть собі автомобіль, який за допомогою сенсорів виявляє неполадку, і відправляє замовлення в Bosch на заміну деталі. Технологія IOTA вже провела понад $10 млрд у вигляді транзакцій, і активно використовується для автоматичної оплати зарядки електромобілів, а також паркування.
Все це робить інвестиції в IOTA, яка провела ICO в листопаді цього року, вигідним вкладенням (її токени зросли на 400% з моменту розміщення). На думку співзасновника фонду IOTA Домініка Шінера, протягом п’яти років більша частина інфраструктури стане підключеною і автоматизованою, з інтелектуальними пристроями, датчиками, що створюють розподілені мережі.
«Залишилося вирішити проблеми, пов’язані з платежами і безпекою, але якраз тут допоможе блокчейн, – говорить він. – Ми працюємо не тільки над автоматизацією пристроїв, але і над тим, щоб вони могли взаємодіяти один з одним у власній економіці. Це дійсно розкриє потенціал інтернету речей».
RBVC допоможе в індустріалізації технології IOTA, зв’язавши команду стартапу з промисловими експертами.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас